Crap in sos de rosii, la cuptor

de Rocsi in Crap / Caras, 30 Noi 2016 | 6229 vizualizari

 

Daca tot suntem in Postul Craciunului si se mananca atat de des peste, incerc sa mai pregatesc diverse retete cu peste, mai ales ca sotul mananca o data, de doua ori prajit, apoi nu mai vrea prajit. Oricum, eu nu sunt adepta prajitului si incerc si pe ai mei sa ii fac sa consume cat mai rar preparate prajite. Chiar daca eu nici nu bag pestele in gura, pentru ei il pregatesc cu mare drag.

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati de crap proaspat
  • 1 cutie rosii decojite in suc de rosii (400 gr)
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa potrivita
  • 4-5 catei de usturoi
  • 4 crengute cimbru uscat
  • 2 foi de dafin
  • 2-3 linguri ulei + 2-3 linguri ulei pentru uns pestele
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap in sos de rosii, la cuptor:

Curatam ceapa, o tocam marunt. Morcovul il curatam, il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Rosiile decojite le tocam marunt. Intr-o tigaie, incingem uleiul, inabusim ceapa si morcovul 2-3 minute, apoi punem jumatate de cana cu apa. Lasam sa fiarba pana scade lichidul, la foc potrivit, apoi dam drumul rosiilor tocate cu tot cu sucul de rosii. Punem si foile de dafin, sare si piper dupa gust. Fierbem cam 5 minute sosul, apoi il tragem de pe aragaz. Il lasam sa se racoreasca 5 minute, apoi scoatem foile de dafin.

Bucatile de peste le spalam si le stergem cu niste servetele. Le presaram cu sare, piper si ulei pe toate partile, le masam putin. Incingem o tigaie grill, punem pestele cu pielita in jos. Il rumenim pe ambele parti, apoi il scoatem pe o farfurie.

Intr-un vas de ceramica sau in vase individuale de ceramica, punem sosul apoi asezam bucatile de peste. Printre ele, punem crengutele de cimbru si cateii de usturoi, curatati si taiati pe jumatate. Introducem vasul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 30-35 de minute. Dupa acest timp, il scoatem din cuptor, il lasam sa se racoreaca putin si apoi servim.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap in sos de rosii, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Rocsi 1

01.12.2016, 20:17

Va multumesc pentru aprecieri!

trifadalia 1

13.03.2018, 14:37

Este delicios si sanatos. O reteta care meroita incercata si gustata/

Rocsi 1

13.03.2018, 19:47

Multumesc Trifadalia!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Crap prajit cu chiftelute de malai si pasta de usturoi cu chilly